Harkkapeli: JäPS - Valtti/IHU

Kilparyhmän harjoituskauden ensimmäinen harkkapeli pelattiin Valtti/IHU:a vastaan. Syksyllä joukkueet kohtasivat Aluesarjassa ja silloin...

Kilparyhmän harjoituskauden ensimmäinen harkkapeli pelattiin Valtti/IHU:a vastaan. Syksyllä joukkueet kohtasivat Aluesarjassa ja silloin Valtti/IHU oli parempi lukemin 5-1.

Harkkapeli antaa hyvät mahdollisuudet kokeilla uusia asioita, ja samalla hieman mitata joukkueen sen hetkistä iskukykyä. Mutta otteluiden tuloksista ei kannata vetää mitään suuria johtopäätöksiä, sillä usein molemmat joukkueet harjoittelevat jotain uutta pelitaktista asiaa tai peluuttavat pelaajia eri paikoilla kuin sarjapaleissä. Kotijoukkueella oli tarkoitus mm. peluuttaa kaikkia pelaajia ja antaa jokaiselle pelattavaksi vähintään puolet peliajasta. Ja samalla testata muutama uutta taktista asiaa.

Ensimmäinen puolikas sujui vieraiden hallitessa peliä. Valtti/IHU sai luotua paremmat maalintekopaikat ja he hyökkäsivät rohkeasti. JäPSin puolustus hieman rakoili ja sen seurauksena pallo saatiin useasti kotijoukkueen maalin lähettyville. Puolikkaan lähestyessä loppuaan Valtti/IHU onnistui maalinteossa vapaapotkun jälkitilanteesta (40+2 min) ja JäPS tasoitti vielä ennen puoliaikavihellystä JJ:n lauottua pallon maaliin kulman jälkitilanteesta (40+5min)

Toiselle puolikkaalle kotijoukkuekin pääsi vähän paremmin pelin syrjään kiinni. Ensin Panu vei JäPSin 2-1 johtoon (53 min), mutta Valtti/IHU tasoitti lukemiin 2-2 (60 min), kun  JäPSin puolustuspeli haparoi. Pian sen jälkeen Benjamin siirsi järvenpääläiset taas johtoon (62 min). Viimeisen 10 minuutin aikana Benjamin kasvatti rangaistuspotkulla JäPSin johdon kahteen maaliin, mutta Valtti/IHU kavensi ottelun loppukemiksi 4-3 aivan ottelun viimeisellä minuutilla.

Joukkue voi olla tyytyväinen suoritukseensa. Aluesarjassa Valtti/IHU oli ollut ylivoimainen, mutta tällä kertaa JäPS pystyi laittamaan Aluesarjan toiseksi sijouttuneelle joukkueelle paremmin hanttiin. Jos puolustuspeli olisi ollut vielä aavistuksen verran terävämpää ja yhtenäisempää, olisi vieraiden maalisaldo jäänyt pienemmäksi.